Zonnepanelen Amsterdam

Vandaag de dag weet iedereen wat zonnepanelen in Amsterdam zijn. In de huidige economie, waar gas langzaam verdwijnt wordt veelal gekeken naar hernieuwbare energiebronnen.

Bij Nederland Wekt Op gaan we mee met de tijd en denken we aan het milieu en ons eigen belangen als mens. Lees verder en laat u informeren over alle zaken rondom zonnepanelen wat u nog niet wist.

Zonnepanelen in Amsterdam

NWO staat voor Nederland wekt op. Wij doen mee aan het verduurzamen van Nederland en helpen u bij het besparen op de energierekening.

Momenteel is er veel vraag naar het plaatsen van zonnepanelen, maar zitten aanbieders en installateurs vol met hun agenda. Dat is vervelend met name voor inwoners van druk bevolkte steden, zoals Amsterdam. Sinds de prijsstijging van gas lijkt iedereen zonnepanelen nodig te hebben.

Indien u van plan bent om zonnepanelen te laten installeren en toch met vragen zit, kunt u gerust contact opnemen. U hoeft zich geen zorgen te maken want als snelst installerende bedrijf van Europa, hebben we ook tijd voor het plaatsen van zonnepanelen in Amsterdam voor u.

Daken

Zonnepanelen installateur Amsterdam

Een zonnepanelen installateur vinden is niet moeilijk. De vraag blijft dan wel of ze tijd hebben en voldoende expertise.

Bij Nederland Wekt Op begrijpen we de noodzaak en proberen we iedereen zo snel mogelijk te voorzien. Ook in de regio Amsterdam.

Neem vandaag nog contact met ons op en wie weet heeft u heel gauw uw zonnepanelen in Amsterdam geplaatst. Wij helpen u bij de aanschaf van goede zonnepanelen uit eigen voorraad. Zo blijven de levertijden kort. Zo ziet u maar; zonnepanelen zijn niet moeilijk te realiseren.

Hoe wordt zonne energie opgewekt?

Zonnepanelen vangen zonlicht op waaruit elektrische stroom wordt opgewekt door stroomgeleiders in de panelen. Die stroom is eerst niet geschikt om te gebruiken. Omvormers zorgen ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die gebruikt wordt voor het huishouden.

Meer informatie over stroom kun je ook vinden op: HEM

De omvormer zal zelf de stroom om schakelen, u hoeft hiervoor niets extra’s te doen.

Zonne energie is 1 van die hernieuwbare energiebronnen. Iedereen die te maken heeft met een hoge energierekening is naar verschillende opties aan het kijken. Met als doel; verduurzamen en besparen. 

Zijn zonnepanelen een slimme investering?

Zeker! Ze kosten bij de aanschaf ervan wel wat maar dat haalt u er uit, waardoor u later geniet van gratis elektriciteit. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning.

Op den duur zal iedereen moeten overgaan op duurzame energie. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen om van de voordelen te genieten. Investeren is nog altijd beter dan geld op de bank te laten.

Kan een zonnepaneel op elk dak?

Dat ligt aan uw woning, niet iedere woning is geschikt om een zonnepaneel te plaatsen. Vooral bij het plaatsen van zonnepanelen in Amsterdam kan dit voor een uitdaging zorgen.

Het hangt namelijk af van verschillende factoren. De zonnepanelen installateurs zullen eerst langskomen om te beoordelen of uw dak geschikt is. Dit doen ze door een gratis dakcheck uit te voeren.

Omdat zonnepanelen meestal op daken worden geplaatst zal een installateur eerst moeten beoordelen of het kan. De ligging van het dak, beschikbare ruimte, type meterkast en route voor het kabeltraject is allemaal van belang bij het plaatsen van zonnepanelen.

Twijfelt u of zonnepanelen in regio Amsterdam laten installeren wel kan bij u? Bijvoorbeeld, omdat u een schuin dak heeft? Ook hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Het soort panelen is dus afhankelijk van uw budget en dak. De expert zal kijken waar de zon het langst hangt en ook waar eventuele schaduw zit.

Hoeveel aantal zonnepanelen zijn er nodig?

Het aantal panelen dat past op uw dak is afhankelijk van het type dak en dakoppervlak. Op een dak van circa 10 m2 passen er ongeveer 4 zonnepanelen.

Wilt u zonnepanelen kopen maar bent u onzeker over de grote van uw dak? Een zonnepaneel installateur zal u bij de afspraak adviseren naar aanleiding van het dakoppervlak.

Hoe worden zonnepanelen onderhouden?

U hoeft er vrij weinig aan te doen behalve een aantal dingen die eens in de zo veel tijd moeten gebeuren. Indien u zonnepanelen in Amsterdam laat plaatsen is het handig om te bedenken hoe u op het kan kan komen om ze te reinigen.

U zult ze zelf moeten afnemen met een doek, indien ze erg vervuild zijn. Verder gaan ze gemiddeld 25-30 jaar mee. Ze zullen u dus flink wat opbrengsten verzorgen.

Omvormers hebben een levensduur van ongeveer 15-20 jaar. Die zult u dus ook moeten vervangen op den duur.

Het onderhoud

Is er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig als u zonnepanelen in Amsterdam wilt laten plaatsen. Echter kan de gemeente hier soms toch om vragen. U dient hierover uw gemeente te raadplegen.

Voor de gemeente Amsterdam is het noodzakelijk om te weten of uw woning een beschermd stadsgezicht of monument is. Neem daarom altijd eerst contact op met de gemeente in uw regio.

Waar ten slotte ook rekening mee moet worden gehouden is of het uitzicht van uw buren niet belemmerd wordt. Vooral bij het zetten van de paneel komt het wel eens voor, doordat het drukbevolkt is.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid besparing die het u op levert. Gemiddeld halen de meeste mensen met een jaar of 7 hun zonnepanelen er uit.

Zijn zonnepanelen Amsterdam aftrekbaar?

Zonnepanelen in Amsterdam kunnen ook aftrekbaar zijn omdat ze na het installeren horen bij het huis of de woning. Ze behoren dan namelijk tot onroerend goed.

Een paneel op de dak van uw woning plaatsen zorgt er dus voor dat u bij verkoop van uw woning meer kunt vragen.

Is BTW terugvragen mogelijk?

Zeker! Nadat u navraag heeft gedaan bij uw gemeente of u ze kunt laten plaatsten is het tijd om te oriënteren voor bijvoorbeeld zonnepanelen installateurs in Amsterdam.

De BTW op de aankoopfactuur kunt u terugvorderen van de belastingdienst binnen 6 maanden na uw aankoop. Het gaat dan om een percentage van 21% op de pv panelen.

Wat is salderen?

Wanneer u niet al het elektriciteit verbruikt heeft die u heeft opgewekt door de plaatsing van de zonnepanelen blijft er een restant over. Dat restant gaat via het elektriciteitsnet terug naar uw netbeheerder en daarover ontvangt u een vergoeding. Meestal wordt dit verrekend met u gemaakte kosten.

De afgelopen jaren was er een hogere vergoeding voor saldering. De overheid wilt langzaamaan wel het saldeer tarief verlagen. De saldering regelingen worden in 2025 afgebouwd. Zo zult u ieder jaar minder ontvangen in tegenstelling tot het vorig jaar.

Het salderen

Is de aankoop inclusief montage van zonnepanelen installateurs?

Als u geïnteresseerd bent in zonnepanelen in Amsterdam zult u eerst een vrijblijvende offerte krijgen. De offerte zal bestaan uit het aantal panelen, de kosten voor de montage en de omvormer.

Wat kosten zonnepanelen?

Gemiddeld kunt u er rekening mee houden dat 10 panelen rond de 6000 euro zullen bedragen. Na teruggave van de BTW zal uw investering rond de 5000 euro zijn. Dat is inclusief montage en installatie.

Is subsidie in de gemeente Amsterdam mogelijk?

Momenteel zijn er geen subsidies op het plaatsen van zonnepanelen. Er bestaat dus ook niet iets zoals lokale subsidies voor inwoners van de gemeente Amsterdam.

U zult de investering dus zelf moeten inbrengen om elektriciteit te generen uit hernieuwbare energie. Uiteindelijk zal de investering u voldoende opbrengst geven. Dus wilt u vandaag nog zonnepanelen in Amsterdam geïnstalleerd hebben? Of woont u in de regio en wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen in Haarlem? Ook dan kunt u altijd contact met ons op nemen om meer informatie te krijgen.

Scroll naar boven